Ministrul Transporturilor a anunţat că drumul expres Siret – Paşcani va începe după anul 2022

 > Preşedintele CJ Gheorghe Flutur cere devansarea termenului, pentru că E 85 nu mai face faţă traficului

 Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a anunţat, recent, la Suceava, unde a inspectat şantierul şoselei de centură a municipiului, că drumul expres Paşcani – Ploieşti ar urma să fie finalizat în anul 2020, iar lucrările la drumul expres Siret – Paşcani ar urma să înceapă după anul 2022, fapt ce l­-a nemulţumit pe preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a cerut devansarea termenului în condiţiile în care E 85 nu mai face faţă traficului actual.

Buşe a spus că în ceea ce priveşte drumul expres Ploieşti – Paşcani, se va lansa proiectul tehnic, studiul de fezabilitate, acordul de construcţie până cel târziu în 31 octombrie a.c.

„Cel târziu luna viitoare vom lansa tot acest drum expres. Finalizarea proiectului în Master Plan pe porţiunea Ploieşti – Bacău este prevăzută în 2020. Porţiunea Bacău – Paşcani este prevăzută în 2024, dar noi, făcând această lansare împreună, vrem să aliniem şi restul proiectului, ca să nu fie defazate” a declarat Buşe.

În ceea ce priveşte autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, lansarea proiectului tehnic, a studiului de fezabilitate, a acordului de construcţie va fi în 15 noiembrie, iar finalizarea proiectului este 2020, a mai declarat Buşe care a menţionat că la cealaltă porţiune a autostrăzii, Ditrău – Tg Neamţ, studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, acordul de construcţie vor fi lansate în 30 noiembrie.

Întrebat dacă nu era prioritar tronsonul Tg. Neamţ – Tg. Mureş, respectiv traversarea munţilor, Buşe a spus că porţiunea Ditrău – Tg. Mureş ar urma să fie proiectată în perioada următoare.

Despre drumul expres Siret – Paşcani, ministrul Transporturilor a spus că acesta ar urma să înceapă după 2022. „Noi v-am spus, conform Master Planului, lucrurile care sunt urgente, care ni le-am asumat” a precizat Buşe.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut însă devansarea termenului pentru Siret – Paşcani. „Aglomeraţia de pe E 85 dinspre Siret e nenorocire. Cer grăbirea în Master Plan şi a porţiunii Paşcani spre Siret. Noi mai deschidem trei puncte de frontieră cu Ucraina, iar cu Siret sunt patru. Asta înseamnă descărcare de trafic pe E 85 şi se va justifica categoric ca drumul expres să vină mai repede spre Siret” a declarat Gheorghe Flutur.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI