CAS a încheiat contract cu un serviciu privat de ambulanţă

> Decontările se vor face numai dacă solicitările au fost făcute la 112, prin dispecerat

 O unitate de ambulanţă privată a încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, pentru activitatea de transport medical neasistat, iar serviciile furnizate de aceasta vor fi decontate numai dacă au fost efectuate pe baza apelurilor primite prin sistemul 112 şi vor avea avizul dispeceratului medical public sau integrat, a informat şeful CAS Suceava, ec. Cristi Bleorţu.

Furnizorul privat de transport medical neasistat a încheiat, în acest sens, un protocol de colaborare cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava. Activitatea sa va cuprinde transportul dus-întors al medicului care trebuie să constate un deces, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbători legale, pentru eliberarea certificatului de deces, transportul echipajului chemat pentru consultaţii de urgenţă la domiciliu şi, după caz, transportul pacientului care nu se află în stare critică şi nu necesită monitorizare şi îngrijiri medicale speciale pe durata transportului la unitatea sanitară, dar are nevoie de asistenţă medicală de specialitate ce nu poate fi acordată la domiciliu. De asemenea, CAS va mai deconta acest serviciu când sunt transportaţi, inclusiv în alte localităţi, bolnavii cu fracturi ale membrelor inferioare imobilizate în aparate gipsate, ale centurii pelviene, coloanei vertebrale, bolnavii cu deficit motor neurologic major şi în stări post accidente vasculare cerebrale, bolnavii cu amputaţii recente ale membrelor inferioare, bolnavii cu stări caşectice, bolnavii cu deficit motor sever al membrelor inferioare, arteriopatie cronică obliterantă stadiul III şi IV, insuficienţă cardiacă clasa NYHA III şi IV, status post revascularizare miocardică prin by-pass aorto-coronarian şi revascularizare periferică prin by-pass aorto-femural, pacienţi cu tumori cerebrale operate, hidrocefalii interne operate, pacienţi oxigenodependenţi, cu malformaţii vasculare cerebrale – anevrisme, malformaţii arterio venoase – rupte, neoperate, malformaţii arterio venoase – operate, hemoragii subarahnoidiene de natură neprecizată şi care necesită transport la externare, nefiind transportabili cu mijloace de transport convenţionale etc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI