Invitat la o întâlnire pe tema fondurilor europene

Primarul Ion Lungu reclamă comisarului european Corina Creţu întârzieri în lansarea ghidurilor POR şi POIM

> „Sper să fie şi ceva util, în sensul de a învăţa ceva şi de a se debloca cât mai repede aceste documente legate de fondurile europene” a arătat edilul-şef sucevean > Pentru programarea europeană 2014-2020, autorităţile sucevene aveau un portofoliu de propuneri de proiecte în valoare de circa 158 milioane de euro

 La invitaţia comisarului european pentru Dezvoltare Regională Corina Creţu, primarul Sucevei, Ion Lungu, va participa, pe 3 şi 4 octombrie, la Palatul Parlamentului, la manifestarea cu tema „Oraşul meu în Europa noastră”. Pe lângă primari din România, la întâlnirea dedicată gestionării şi implementării proiectelor europene pentru dezvoltare urbană participanţi sunt şi edili reprezentanţi ai administraţiilor urbane europene din Sofia (Bulgaria), Bordeaux (Franţa) şi Mannheim (Germania).

„Noi avem Strategia pentru Dezvoltare Urbană care nu este pusă în practică, pentru că vedem cum se mişcă fondurile europene. Vom solicita, şi sperăm ca în urma acestor discuţii să se accelereze, lansarea ghidurilor specifice pentru accesarea fondurilor europene. În mod special ne interesează axele Programului Operaţional Regional, dar şi ale Programului Operaţional Infrastructură Mare. Mă onorează această invitaţie, dar sper să fie şi ceva util, în sensul de a învăţa ceva şi de a se debloca cât mai repede aceste documente legate de fondurile europene” a explicat edilul-şef.

Conform lui Ion Lungu, Strategia Integrată pentru Dezvoltare Urbană (SIDU) este un document programatic care vizează şi corelează priorităţile municipiului Suceava în perioada 2016-2021; prevederile privind dezvoltarea durabilă integrată; dezvoltarea reţelei de transport; îmbunătăţirea competitivităţii IMM; dezvoltarea turismului la nivel naţional; dezvoltarea patrimoniului natural şi politicile de mediu; eficienţa utilizării resurselor regenerabile; îmbunătăţirea platformei sistemului de educaţie; îmbunătăţirea capacităţii administrative; dezvoltarea economică, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport şi a celei de protecţia mediului. SIDU este însoţită de planul de acţiune, portofoliul de proiecte, precum şi lista cu proiectele prioritare. Cu altă ocazie, Ion Lungu declara că autorităţile locale din municipiul Suceava au, pentru programarea europeană 2014-2020, un portofoliu de propuneri de proiecte în valoare de circa 158 de milioane de euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI