Şoferii care conduc fără permis îşi riscă viaţa

> Un bărbat de 67 de ani, în această situaţie, a murit luni dimineaţă, după ce s-a lovit cu maşina de un copac

 Cerinţa elementară pentru a putea conduce o maşină în mod legal, aceea de a deţine permis de conducere, este des încălcată de suceveni care se încumetă să urce la volan fără documentul care le dă dreptul la asta.

Zilnic, poliţiştii au de-a face cu astfel de persoane, aplică legea, dar sfidările de acest fel continuă să apară la fel de des.

Doar luni, 29 august, trei suceveni au fost identificaţi conducând fără drept. Din nefericire, unul dintre ei a plătit cu viaţa condusul din instinct, dar fără şcoală şi, implicit, permis.

La ora 9.30, în timp ce conducea mopedul pe DJ 208A, dinspre Ştirbăţ spre Dolhasca, un bărbat de 57 de ani, din oraşul Liteni, nu a păstrat o distanţă regulamentară faţă de autoturismul care circula în faţa sa, condus de un bărbat de 73 de ani, din aceeaşi localitate, şi s-a izbit în el. A fost rănit uşor şi a ajuns la spital; înainte de aceasta, poliţiştii stabiliseră că alcoolemia în aerul expirat a mopedistului era de 0,75 mg/l alcool pur.

Verificările în baza de date au scos la iveală că bărbatul de 57 de ani nu avea permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Pe raza comunei Brodina s-a produs luni, în jurul orei 10, un accident rutier mortal. Un bărbat de 67 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat cu maşina, violent, într-un copac de pe partea dreaptă a drumului. După ce a rupt copacul, maşina a căzut, de la o diferenţă de nivel de circa 5 metri, în albia unui pârâu.

Un echipaj S.M.U.R.D. şi o ambulanţă au venit în ajutorul lui, dar medicul nu a putut face altceva decât să constate decesul.

Cercetând evenimentul şi situaţia legală a victimei, poliţiştii au aflat că acesta conducea fără permis de conducere, iar numărul de înmatriculare al autoturismului era expirat de peste un an de zile.

Tot fără documentul care i-ar fi dat dreptul să conducă un vehicul pe drumurile publice a fost găsit luni şi un tânăr de 25 de ani, din Botoşana. Acesta plecase cu mopedul spre Cacica, dar, l-a un moment dat, pe DN 178E, a pierdut controlul direcţiei, s-a dezechilibrat şi a căzut.

Poate era şi băut, probele de sânge recoltate la spital urmând a fi revelatoare în acest sens.

Tânărul accidentat a primit ajutor medical pentru câteva răni uşoare, mai importante decât rănile fiind urmările penale pe care le va suporta după ce prezenţa lui ilegală în trafic a fost descoperită.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI