Dorneanca Maria Marinela Mazilu va reprezenta România la Campionatul Mondial de Bob pe Roţi

Maria Mazilu

Maria Marinela Mazilu

 Piaţeta Cazino din staţiunea Mamaia găzduieşte, în perioada 8-11 septembrie, Campionatul Mondial de Bob pe Roţi. Proiectul organizării acestui Campionat Mondial în România a obţinut 24 de voturi, în timp ce următoarea ţară clasată, Germania, a avut 15 voturi la Congresul anual al Federaţiei Internaţionale de Bob şi Sanie, desfăşurat anul trecut, pe 2 iunie, la Gent. Constănţenii au convins Federaţia Internaţională de Bob şi Skeleton să desfăşoare şi Congresul Internaţional din 2017 tot în România, la Mamaia. Deşi, la prima vedere, acest sport pare unul greu de asociat unei staţiuni de vară, provocarea pe care Asociaţia Litoral – Delta Dunării a primit-o s-a transformat dintr-o ambiţie într-un vis, cu ocazia acestui campionat, staţiunea Mamaia având posibilitatea de a se promova în faţa a aproape 20 de ţări participante, aproximativ 250 de sportivi oferind turiştilor şi constănţenilor un spectacol sportiv unic.

Printre reprezentantele României la Campionatul Mondial de Bob pe Roţi de la Mamaia se va număra şi dorneanca Maria Marinela Mazilu. Ea a practicat mai multe discipline sportive, începând cu judo, atletism, pe care încă îl mai practică şi datorită căruia a fost selecţionată la skeleton. A debutat în acest sport în septembrie 2007. O atrage acest sport deoarece este foarte complex, trebuie să fii şi un bun atlet şi, în acelaşi timp, un bun pilot de sanie.

„Maria Marinela Mazilu, cea mai titrată sportivă a Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, este multiplă campioană naţională la skeleton, maestru al sportului, participantă la două ediţii ale Jocurilor Olimpice de Iarnă (Vancouver 2010 şi Soci 2014). A câştigat etapa de Cupa Europei de la St. Moritz şi este singurul sportiv al Federaţiei Române de Bob şi Sanie care a adus României două medalii la campionate mondiale doi ani consecutiv. Maria este refăcută după o accidentare şi este determinată să obţină primul titlu de campion mondial la Campionatul Mondial de Bob şi Skeleton – starturi, competiţie ce se va desfăşura în perioada 8-11 septembrie la Mamaia. Este o premieră organizatorică deosebită pentru federaţia noastră. Mă mândresc cu faptul că sunt vicepreşedinte al acestei federaţii şi îi urez succes sportivei noastre care de un an s-a făcut bucovineancă”, ne-a declarat prof. Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei.

Echipa României este pregătită să ocupe unul din primele locuri în clasamentul Campionatului Mondial de Bob pe Roţi, sport care oferă un spectacol inedit publicului, indiferent dacă este desfăşurat la malul mării sau pe şoseaua Transrarău, locul de pregătire exemplară pentru acest eveniment de talie mondială a sportivilor dorneni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI