Bienvenido a casa, senor „Băse”!

 > Un sucevean, cercetat pentru trafic de migranţi, a fost depistat în Spania şi adus acasă

 Ruben Ursulean, zis, „Băse”, de 25 de ani, din comuna Boroaia, a ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, în arestul IPJ Suceava, locul unde poliţiştii îl aşteptau de mai bine de un an de zile.

Pe numele lui magistraţii Tribunalului Suceava au emis în martie 2015 un mandat de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat” şi „trafic de migranţi”.

Împreună cu mai mulţi tineri, cercetaţi de procurori în acelaşi dosar, Ursulean stătuse după gratii şi până atunci, pe durata mai multor luni, dar a dispărut peste graniţă, imediat ce judecătorii l-au pus în libertate, sub control judiciar.

A fost dat în urmărire generală şi ulterior semnalat pe plan internaţional.

Potrivit comunicatului IPJ Suceava, pe 11 august, suceveanul a fost depistat în Spania şi arestat, până la revenirea în ţară.

Fericitul eveniment şi reîntâlnirea lui cu autorităţile din localitatea natală s-au petrecut pe 26 august, pe aeroport, unde poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Suceava i-au urat „Bienvenido a casa!” (bun venit, acasă!) l-au preluat în cătuşe, l-au escortat şi apoi l-au încarcerat.

Ursulean este acuzat că a fost membrul unui grup infracţional organizat care s-a ocupat cu transportul migranţilor pe ruta Cernăuţi-Viena. Şefii reţelei erau din Ucraina şi Republica Moldova, sucevenii având grijă de tranzitarea pe teritoriul României a unor migranţii identificaţi ce proveneau din Pakistan, Afganistan, Irak sau Siria.

Cercetările au identificat 331 de astfel de persoane cu care traficanţii suceveni au avut legătură şi care plăteau câte 4.000-4.500 de dolari pentru acest ajutor. Bani care se împărţeau între membrii şi susţinătorii grupului, în funcţie ierarhie şi contribuţia fiecăruia.

Cât timp Ruben Ursulean se bucura de soarele Spaniei, magistraţii Tribunalului Suceava au pronunţat, în luna mai anul acesta, condamnările în cazul celorlalţi membrii ai grupului de traficanţi, şase la număr, din care făcea parte. Aceştia au primit pedepse cuprinse între 1 şi 3 ani, de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI