La „Săptămâna internaţională a profesorilor şi a studenţilor” de la Riga

USV a reprezentat România

Reprezentanţi ai Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei de la Universitatea Suceava au participat la „Săptămâna internaţională a profesorilor şi a studenţilor”, organizată de Universitatea din Riga, USV fiind singura universitate din România prezentă la această manifestare. La eveniment au participat conf. univ. dr. Otilia Clipa, împreună cu două studente din anul I la programul de master Consiliere şcolară şi educaţie emoţională”, din cadrul FSE, Daniela Cârstiuc şi Simona Negură. Potrivit USV, conf. Otilia Clipa a prezentat „oportunităţile de internaţionalizare prin contractele Erasmus (aflate în derulare sau în curs de dezvoltare) şi prin implementarea proiectelor europene în parteneriat cu alte universităţi”.

Lucrările de cercetare prezentate de reprezentantele USV au fost considerate ca fiind „foarte bine proiectate, realizate şi prezentate”, temele dezvoltate suscitând „un mare interes din partea experţilor şi a studenţilor din acest domeniu”. Aflăm că toate articolele prezentate de participanţii de la USV au fost selectate pentru a fi publicate în volumul manifestării internaţionale şi au fost menţionate „ca puncte de referinţă în desfăşurarea conferinţei”. „Evenimentul internaţional a avut un impact pozitiv în rândul studenţilor Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, care au luat contact cu cele mai actuale teme de cercetare europene. Mai mult decât atât, participarea la această conferinţă a permis iniţierea unor discuţii privind realizarea unor parteneriate între studenţii Universităţii «Ştefan cel Mare» Suceava şi studenţii din universităţile europene privind oferta educaţională şi de cercetare din domeniu” a transmis conf. dr. Otilia Clipa.

Participarea la evenimentul de la Riga a constituit un prilej pentru „dezvoltarea acordurilor existente şi semnarea de noi acorduri de cooperare europeană prin programul Erasmus+”, pe de o parte, iar, pe de alta, au fost deschise noi posibilităţi de comunicare pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei.

Conferinţa a fost organizată de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Latvia din Riga. Au fost prezente echipe de profesori şi studenţi de la universităţi din peste 10 ţări europene, care şi-au prezentat „rezultatele cercetărilor din domeniul educaţional”. „Conferinţa a prilejuit sesiuni de prezentare a universităţilor precum şi identificarea posibilităţilor de internaţionalizare a acestora în contextul noului program Erasmus+” au mai precizat reprezentanţii FSE.

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI