Încă o şansă la ajutorul excepţional pentru lapte

> La începutul lui 2016, în judeţul Suceava erau 49.171 de producători de lapte, faţă de 50.235, cu un an în urmă, în scădere cu 1.064 de producători

 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava îi informează pe producătorii care, în prima etapă, nu au depus cereri pentru ajutorul excepţional destinat fermierilor din sectorul laptelui şi produselor lactate şi care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, că mai pot să o facă în perioada 30 mai – 6 iunie 2016. Potrivit directorului executiv Vasile Iacob Caciur, cererile se depun la Centrul Judeţean, iar, pentru a beneficia de sprijinul financiar în cauză, producătorii de lapte de vacă trebuie să fie înscrişi în sistemul cotelor de lapte la APIA, ca producători cu cote de livrări pentru anul de cotă 2014-2015, deţinând, în acelaşi timp, cotă de livrări la 31 martie 2015. Totodată, este obligatoriu ca producătorii interesaţi să aibă activitate, cât şi un contract încheiat cu un prim cumpărător pe o perioadă de minim 6 luni, valabil la data depunerii solicitării. Acesta din urmă va fi însoţit de cel puţin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui, conform prevederilor contractuale. Nu în cele din urmă, producţia de lapte livrată pe beneficiar trebuie să fie de minim 5 tone de lapte în anul de cotă 2014-2015. Suma cuvenită fiecărui producător este de 240 de euro, pentru livrări cuprinse între 5 tone şi 20 de tone de lapte; 12 de euro pe tonă pentru o cantitate de 20 tone până la 200 de tone, precum şi de 2.900 de euro de beneficiar, în cazul producătorului care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone.

Potrivit unei informări a APIA Suceava, la începutul lui 2016 în judeţul nostru erau 49.171 de producători de lapte, faţă de 50.235, cu un an în urmă, în scădere cu 1.064 de producători. Totodată, erau înregistrate 22 de unităţi autorizate pentru cumpărarea şi procesarea laptelui, cu două în minus în comparaţie cu începutul lui 2015. Depunerea dosarelor pentru acordarea ajutorul excepţional destinat fermierilor din sectorul laptelui şi produselor lactate a început pe 22 martie 2016, dosarele trebuind a fi verificate, la Centrul Judeţean al APIA, până pe 8 aprilie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI