Tribunalul Suceava respinge două contestaţii

> Ele se referă la candidatura lui Bogdan Nicolau la Primăria Rădăuţi > Totodată, obligă contestatorii să achite câte 1.000 lei

 Candidatul PMP la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Bogdan Nicolau, fost viceprimar interimar până săptămâna trecută, a fost nevoit ca, în perioada sărbătorilor, să stea în instanţe, după ce doi cetăţeni din Rădăuţi i­-au contestat candidatura.

Astfel, Liviu George Sălătianu i-a contestat candidatura invocând motive legate de modul în care s­-au colectat semnăturile de susţinere, în condiţiile în care Nicolau a fost desemnat candidat abia cu o zi înainte de depunerea dosarului de candidatură.

Judecătoria Rădăuţi a admis joi contestaţia şi a dispus anularea înregistrării candidaturii lui Bogdan Nicolau.

În apel, Tribunalul Suceava a decis însă sâmbătă să schimbe sentinţa Judecătoriei Rădăuţi şi a respins contestaţia făcută de Sălătianu, care este obligat şi să plătească 1.000 de lei cheltuieli de judecată.

Nicolau a mai avut însă o altă contestaţie admisă vineri de Judecătoria Rădăuţi, contestaţie formulată de Raluca Pavel.

Tribunalul Suceava a dezbătut apelul la această decizie duminică şi i­-a dat dreptate lui Nicolau.

Astfel, Tribunalul Suceava a schimbat total sentinţa Judecătoriei Rădăuţi şi respinge contestaţia formulată de contestatoarea Pavel Raluca ca neîntemeiată. „Obligă intimata-contestatoare Pavel Raluca să plătească apelantului-intimat Nicolau Bogdan Adrian suma de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată din apel, constând în onorariu avocat redus”, se arată în decizia Tribunalului Suceava.

Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat că aceste contestaţii nefondate la adresa candidatului PMP la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi arată că această candidatură deranjează anumite interese şi că dovedeşte că PMP a făcut alegerea corectă în desemnarea candidatului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI