Canotaj, juniori

Şapte sportivi suceveni selecţionaţi în lotul naţional al României

De curând, canotorii juniori I de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni au participat la un concurs naţional individual la Snagov, care a avut rol de selecţie pentru lotul naţional al României, ce va participa la campionatul european şi mondial din acest an. CSM Suceava a participat la competiţie cu şapte sportivi pregătiţi de antrenorul Ioan Despa: Cosmin Pascari, Constantin Ştaut, Alexandru Ciobâcă, Marian Toma, Larisa Roşu, Elena Dănuţ şi Iuliana Mihai, patru dintre ei reuşind să ajungă în primii 20 şi să rămână în pregătire cu loturile naţionale.

Sportivii au concurat pe distanţa de 2000 de metri de două ori, iar la final s-au adunat timpii şi s-au făcut clasamentele. La aceste clasamente s-au adăugat şi timpii de la selecţia de pe ergometru din iarnă, iar primii 20 la masculin şi feminin au fost selectaţi în loturile pentru europene şi mondiale.

Cel mai bun sportiv de la CSM Suceava, Cosmin Pascari, a dominat proba masculină şi s-a clasat pe prima poziţie, atât în iarnă, cât şi acum. Colegul său Alexandru Ciobâcă a prins ultima poziţie de lot, locul 20, iar Marian Toma a venit pe locul 21. Din păcate, unul dintre favoriţii la locurile de lot, Constantin Ştaut, a avut o evoluţie mai slabă faţă de anul trecut, când a venit pe locul 10, de această dată terminând pe locul 23 din 35 de sportivi participanţi.

La fete, Larisa Roşu a reuşit să termine pe locul 8 în clasamentul general, iar colega sa Elena Dănuţ a venit pe 11, în timp ce Iuliana Mihai a terminat pe poziţia 28.

CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni a bifat trei poziţii în loturile pentru europene şi mondiale. În concursul masculin, Cristian Cojocaru a reuşit să termine pe locul 6, iar la feminin Magdalena Rusu s-a clasat pe locul 16, iar Gabriela Bordei, pe locul 18.

„Rezultatele sunt foarte bune, dar mai este de muncit până la europene şi mondiale. Din păcate, Constantin Ştaut a avut o evoluţie mai modestă şi nu a prins lotul, deşi era favorit la un loc în primii 20. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul financiar pe care ni-l acordă în eforturile noastre de a aduce performanţe cât mai mari, la nivel naţional şi internaţional”, a explicat antrenorul secţiei de canotaj de la CSM Suceava, Ioan Despa.

Campionatul European de Canotaj pentru juniori I va avea loc în perioada 8-10 iulie, în Lituania, iar Campionatul Mondial se va ţine după Jocurile Olimpice, în perioada 20-28 august, în Olanda.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI