Aproximativ 44 milioane de euro pentru centura ocolitoare a Sucevei

Comisia Europeană (CE) a aprobat prima etapă a unui proiect major, în valoare de aproximativ 52 milioane de euro, din care aproape 44 de milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru construcţia şoselei de centură a municipiului Suceava. În acest context, comisarul pentru politică regională Corina Creţu a declarat: „Investiţiile prin fondurile structurale în sisteme de transport rămân o prioritate pentru CE. Este şi cazul centurii ocolitoare a municipiului Suceava, care va asigura conexiuni mai bune pentru transportul local şi internaţional, ajutând în acelaşi timp participanţii la trafic să circule în siguranţă, dar şi să economisească timp”.

În comunicatul transmis ziarului de Cabinetul comisarului european Corina Creţu se precizează că acest proiect major este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial „Transport” al României, în cadrul axei prioritare 1 „Modernizarea şi dezvoltarea axelor prioritare TEN-T, în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil şi integrării acestuia cu reţelele de transport ale UE”. Decizia de cofinanţare pentru acest proiect se încadrează în perioada de programare 2007-2013, însă a doua etapă a proiectului va fi finalizată în cadrul perioadei de programare 2014-2020.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI