Ziua Bucovinei, sărbătorită în avans la Barcelona de CJ Suceava

 Sărbătorirea Zilei Bucovinei şi a Zilei Naţionale a României a fost organizată, miercuri seara, de Consiliul Judeţean Suceava în colaborare cu Consulatul General al României la Barcelona, într-­una din clădirile marcante ale Barcelonei, sit UNESCO.

Clădirea, aparţinând fostului spital Sant Paul, este un complex construit între anii 1901 şi 1930, care a fost proiectat de arhitectul modernist catalan Lluís Domenech i Montaner.

Împreună cu clădirea în care funcţionează Palatul Muzicii Catalane, această clădire face parte dintr-un sit UNESCO.

În această clădire a funcţionat un spital până în iunie 2009, iar acum este restaurată pentru a putea fi folosită drept muzeu şi centru cultural.

Gazdele acestei manifestări au fost consulul general al României la Barcelona, Geanina Boicu, şi preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI