La 52 de ani a devenit cel mai căutat hoţ de biciclete

 > Suceveanul a fost reţinut după ce a reuşit cel puţin opt astfel de furturi

 Poliţiştii judiciarişti suceveni au reuşit, la sfârşitul săptămânii trecute, să dea de capătul a cel puţin opt cauze de furt de biciclete existente în cercetări cu autor necunoscut, după ce l-au identificat pe autorul acestora. Este vorba, potrivit datelor furnizate de Biroul de presă al IPJ Suceava, despre un bărbat de 52 de ani, din municipiul Suceava, atras în mod special de biciclete scumpe, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la peste 10.000 de lei. Din fericire, prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 90%, bicicletele fiind restituite proprietarilor.

Ajuns în faţa oamenilor legii, omul a recunoscut comiterea faptelor săvârşite în perioada august 2014 – iulie 2015, el acţionând, cu precădere, în zona Obcini, George Enescu, Universităţii şi strada Şerban Rusu Arbore. În baza probatoriului administrat, s-a stabilit că „sustrăgea atât biciclete depozitate în scările blocurilor, asigurate sau nu cu sisteme de siguranţă, dar şi din anexe, curţi sau chiar biciclete lăsate pentru puţin timp nesupravegheate în locuri publice”. Nu se uita la tot ce-i apărea în cale, ci alegea biciclete cu valoare mare de piaţă, multe dintre acestea valorând între 1.000 şi 1.500 de lei. În cauză, s-a dispus măsura reţinerii autorului pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Ulterior, a fost prezentat instanţei de judecată competente, cu propunere de arestare preventivă, în cauză fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI