Şofer beat, identificat de poliţişti după o tamponare în lanţ

“Unde dai şi unde crapă” este proverbul care se aplică perfect unei întâmplări rutiere petrecută joi, în apropierea pasajului CFR “Bogdăneasa” de pe DN 17.

Un şofer de 47 de ani a tamponat o maşină din faţa lui, condusă de un bărbat de 66 de ani, din Gura Humorului, pentru că nu a păstrat distanţa regulamentară în mers. Împinsă în faţă din cauza impactului, maşina lovită a lovit spatele unui alt autoturism din faţă, condus de un şofer de 50 de ani.

În timpul cercetărilor evenimentului rutier, poliţiştii au făcut probe pentru alcoolemia în aerul expirat pentru toi cei trei conducători auto implicaţi.

Cel care a provocat tamponarea în lanţ şi cel care conducea ultima maşină lovită nu consumaseră băuturi alcoolice. Dar cel din mijloc, de 66 de ani, era beat bine, etilotestul indicând în cazul său 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferul vinovat a fost amendat contravenţional, însă cel “nevinovat” are acum dosar penal pentru conducere pe drumuri publice sub influenţa alcoolului.

 0,54 la mie, alcoolemia în aerul expirat a unui ieşean oprit în trafic la Vicovu de Sus

Încă un şofer care conducea beat a fost găsit de poliţişti în trafic pe raza oraşului Vicovu de Sus. Poliţiştii din localitate au oprit maşina pentru control în noaptea de joi spre vineri, la ora 1, iar când s-au apropiat de conducătorul auto, un bărbat din Iaşi, de 32 de ani, au simţit “mireasma” de alcool pe care acesta o împrăştia.

Verificările au confirmat că acesta băuse, rezultatul testului pentru alcoolemie în aerul expirat fiind de 0, 54 la mie, rezultat ce i-a adus ieşeanului suspendarea permisului de conducere şi un dosar de cercetare penală.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI