Numărul persoanelor care suferă de foame a coborât, în premieră, sub 800 de milioane

Numărul persoanelor care suferă de foame a coborât, pentru prima oară de când se face o astfel de evaluare, sub 800 de milioane, o reducere de aproape un sfert în ultimii 25 de ani, anunţă FAO, potrivit AFP.

Într-un raport asupra insecurităţii alimentare în lume (SOFI 2015), publicat miercuri, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) relevă că peste jumătate din ţările în curs de dezvoltare (72 din 129) au atins Obiectivul Mileniului, adică reducerea la jumătate a persoanelor care suferă de foame între 2000 şi 2015.

Potrivit raportului, 795 milioane de oameni trăiesc în continuare în condiţii de subnutriţie, în scădere cu 167 de milioane de persoane în decursul ultimului deceniu — în condiţiile în care între 1990 şi 1992 numărul persoanelor care sufereau de foame se cifra la un miliard.

Progrese deosebite în acest sens au fost înregistrate în Asia, America Latină şi Caraibe. Cu toate acestea, Africa Subsahariană rămâne pe roşu, cu aproape un sfert (23,2%) din populaţie în stare de subnutriţie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI