Elevii Şcolii Gimnaziale Vatra Moldoviţei au cinstit eroii neamului

eroi-IIPentru elevii de la Şcoala Gimnazială Vatra Moldoviţei a devenit o tradiţie ca, în ziua Înălţării Domnului, să dea onoare eroilor neamului, căzuţi pe câmpurile de luptă, în lagăre sau închisori, pentru apărarea gliei şi credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertate şi demnitate.

După momentul de reculegere ţinut de toată suflarea şcolii, elevii claselor primare, însoţiţi de doamnele profesoare pentru învăţământul primar Hopulele Ligia-Georgeta, Negură Ancuţa-Ionela, Popescu Maria, Puşcă Ilaria şi subsemnata, coordonatoarea proiectului, având în frunte steagul tricolor, s-au deplasat spre Monumentul Eroilor din cimitirul satului. Aici au depus o coroană de flori, au ascultat cu evlavie slujba de pomenire, după care au lăsat versul şi cântecul să vorbească despre dârzenia înaintaşilor şi despre faptele lor de vitejie.

S-a amintit de Plevna, de Călugăreni, de Oarba, de Someş, de Carei, de Mircea, de Iancu, de Mihai, de Ştefan, domnul Moldovei, de Ardealul ocupat o vreme, dar şi despre soldatul căzut la datorie, neîmpăcat că moare neîmpărtăşit.

Activitatea s-a încheiat cu urarea ca eroii „să se odihnească în pace”, dar şi cu promisiunea că, neîncetat, rugile noastre, ale tuturor, vor fi pentru ei, eroii neamului.

O lecţie vie de istorie, care a prilejuit trăirea unor momente de mare intensitate afectivă pentru toţi cei prezenţi. (Prof. înv. primar, MARIA BRODNER, Şcoala Gimnazială Vatra Moldoviţei)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI