Concursul pentru ocuparea posturilor vacante de inspector şcolar

Şapte nume noi pe lista candidaţilor

Pentru concursul de ocupare a funcţiei de inspector la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi-au depus candidatura 31 de cadre didactice, ce vizează cele 24 de posturi/ norme (sau jumătăţi de normă) existente, şapte fiind nume noi la acest concurs. Pentru unele funcţii de inspector concurează mai mulţi candidaţi, un prim exemplu fiind managementul resurselor umane, unde există o normă, pentru care candidează Alexandra Chirilă, actual inspector, Lucia Mihoc, candidat nou, care a mai funcţionat în Inspectorat o perioadă, şi Valentin Buda Niga, de asemenea nume nou în această competiţie.

Pentru funcţia de inspector pentru învăţământ particular şi alternative educaţionale, unde există o jumătate de normă, sunt doi candidaţi: prof. Carmen Chiseliciuc, actual inspector, şi Marinela Mocanu, candidat nou. Sunt şi posturi cu două norme pentru care s-a înscris un singur candidat, un exemplu fiind învăţământul primar, unde există un candidat la două norme. În schimb, nu sunt candidaţi pentru funcţiile de inspector pentru educaţie timpurie şi pentru minorităţi naţionale, altele decât cea ucraineană.

Ceilalţi noi competitori sunt prof. Rodica Zimbru, care candidează la funcţia de inspector pentru proiecte educaţionale, prof. Maria Guzu – management instituţional, prof. Cristina Maxim, chimie, prof. Bogdan Nistor – istorie.

Pe lista candidaţilor la acest concurs figurează inspectori cu „state” vechi şi experienţă din IŞJ Suceava: prof. Rita Cîntiuc şi prof. Eleonora Bulboacă – la limba română, prof. Laurentie Şpac – la învăţământ primar, prof. Marinela Cimpoeşu – matematică, prof. Vlad Giorgie – la informatică, prof. Maria Pentilescu – la învăţământ profesional şi tehnic.

Comisia de înscriere şi validare a dosarelor a fost condusă de inspectorul general adjunct Cristina Teodorovici, membri fiind ec. Adrieana Guşetu şi juristul Ovidiu Dănuţ Ungureanu. Concursul se va desfăşura în perioada 20 mai – 5 iunie a.c., iar candidaţii care vor promova examenul vor ocupa funcţia de inspector timp de 4 ani. În cazul în care vor rămâne posturi neocupate prin concurs, inspectorul general va numi, cu delegaţie, inspectori şcolari până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar actual.

Un comentariu

  1. costel says:

    La ce vă referiti când spuneți -EXPERIENȚĂ?? în articol.Experiență în ce ,la ce ,cum probată???
    Ne-am saturat de oameni cu ..experiență.Sigur ar merge mai bine treburile și cu oameni mai tehnocrați.Cimitirele sunt pline de oameni de neînlociut.Rotirea cadrelor ar fi mai eficientă!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI