Prin proiectul „Forensics and Creative Theatre”

Profesori şi elevi de la liceul din Dumbrăveni au vizitat şcoli din Arcos de la Frontera, Spania

Un grup de profesori şi elevi de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni s-a întors recent din localitatea unde a participat la prima întâlnire din cadrul proiectului „Forensics and Creative Theatre”. La această întâlnire, alături de cei trei profesori şi 4 elevi de la liceul din Dumbrăveni au participat profesori şi elevi din celelalte ţări partenere – Italia, Spania, Grecia, Turcia, Slovacia şi Bulgaria.

„Programul întâlnirii a cuprins activităţi interactive şi diverse ce au antrenat elevii implicaţi în proiect. De asemenea, atât elevii, cât şi profesorii au avut onoarea să viziteze pe lângă şcoala gazdă Iies Los Cabezueles şi şcoala particulară Iies Guadalpena, unde au descoperit diferenţe şi asemănări dintre sistemul de învăţare românesc şi cel spaniol”, ne-a informat coordonatoarea proiectului, prof. Elena-Simona Bardan.

Programul cultural al oaspeţilor străini a inclus şi vizite la primărie, la vechiul oraş Arcos de la Frontera, Palace Hauses, Jardin Andalusi, oraşul Cadiz, în satul arăbesc Mdeina, vizitarea unei ferme de tauri care organizează binecunoscutele coride, la Bodega Williams & Humbert, unde s-a asistat la un spectacol de dresaj cabalin, oraşul Jerez. „Am fost impresionaţi de legătura strânsă dintre şcoală şi comunitatea locală şi de potenţialul turistic al acestui mic orăşel”, ne-a mai spus prof. Bardan.

Elevii au participat şi la un concurs de gătit, intitulat International Master Chef, organizat în cadrul şcolii de gătit San Miguel din Arcos, unde fiecare ţară a avut de pregătit un preparat tradiţional. La finalul mobilităţii, echipele din proiect au fost invitate, de către familii spaniole, la clubul nautic din Arcos, unde a avut loc un picnic cu mâncare tradiţională, iar elevii au putut desfăşura activităţi sportive, fiind un bun prilej de a lega prietenii.

Coordonatoarea proiectului a apreciat că vizita în Spania a avut „un real succes”, datorită „interacţiunii sociale, economice şi culturale a celor şapte ţări implicate în proiect”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI