Elveţia

O petiţie solicitând interzicerea consumului de carne de pisică şi de câine a fost depusă la parlament

O petiţie care solicită interzicerea consumului de carne de pisică şi de câine în Elveţia a fost depusă la parlament, cu scopul de a pune capăt acestei practici culinare întâlnite în unele zone din ţara cantoanelor, relatează AFP. Petiţia, semnată până în prezent de circa 16.000 de persoane, este rodul unei iniţiative a asociaţiei SOS Chats Noiraigue. „Circa 3% dintre elveţieni mănâncă pe ascuns carne de pisică sau de câine. Acest lucru se întâmplă în special în regiunea Lucerna, în cantoanele Appenzell, Jura şi Berna”, a explicat Tomi Tomek, fondatoarea asociaţiei, care este şi preşedintele acesteia. Ea recunoscut că este imposibil de estimat numărul câinilor şi pisicilor afectate de această practică culinară.

În timp ce carnea de câine este folosită în special pentru a prepara cârnaţi şi grăsimi împotriva reumatismului, carnea de pisică este gătită asemenea celei de iepure în perioada Crăciunului, în special în cantoanele Berna, Lucerna şi Jura, susţine SOS Chats Noiraigue.

În 2013, asociaţia a obţinut interzicerea comerţului cu blană de pisică, aminteşte AFP.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI