PPRM sare în ajutorul primarului din Râșca

< Neculai Rusu, amenințat cu suspendarea de către prefect < Aceasta creează atmosferă de presiune asupra organelor judecătorești, atât timp cât ele încă nu s-au pronunțat definitiv, consideră Gheorghe Acatrinei, liderul sucevean al partidului Conducerea Partidului Popular România Mare (PPRM) îl acuză pe prefectul liberal Orest Onofrei că se substituie actului de justiție. Exemplu în acest sens ar fi declarația reprezentantului Guvernului în teritoriu refe-ritoare la declanșarea procedurii de suspendare a primarului comunei Râșca, Neculai Rusu, pe motiv că acesta refuză să aplice o hotărâre judecătorească de punere în posesie pe vechiul amplasament.
 

Gheorghe Acatrinei

Președintele Organizației Județene a PPRM, ex-senatorul Gheorghe Acatrinei, precizează că, din informațiile pe care le are de la însuși primarul comunei, litigiul are stagii vechi, de lucru pe această temă având și șefii executivului local din legislaturile 1996-2000 și 2000-2004. Fostul parlamentar Aca-trinei arată că o hotărâre din 1995 a Comisiei județene de fond funciar interzicea Primăriei Râșca punerea în posesie pe amplasamentul de care se face caz. Aceasta, pentru că, pe tere-nul respectiv, există o bază sportivă, comisia recomandând ca atribuirea dreptului de proprietate să se facă pe o suprafață disponibilă de pe raza unității teritorial-administrative. Cum era de așteptat, s-a ajuns în instanță, Curtea de Apel Bacău deliberând că solicitantul nu poate intra în posesia terenului vizat de acesta. Potrivit dlui Acatrinei, hotărârea a rămas definitivă și irevocabilă, în favoarea Primăriei Râșca, aceasta procedând la execu-tarea silită a fostului proprietar, care deja ar fi luat în stăpânire suprafața mult râvnită. Chiar astăzi, la Fălticeni se judecă un proces de contestare a executării silite. Domnia sa spune că este bine ca organele abilitate să fie lăsate să dea soluția cea mai bună și să nu se facă presiuni, pentru că atunci se poate greși. „Trebuie să lăsăm justiția să-și facă datoria. Prin modul cum se procedează se creează o atmosferă de presiune asupra organelor judecătorești”, a subliniat dl Acatrinei. Președintele Organizației Județene a PPRM a declarat că, de altfel, primarul Neculai Rusu a confirmat că, în cazul în care instanța va hotărî ca respectivul solicitant să fie pus în posesie pe baza sportivă a comunei, el nu va avea nimic împotrivă.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI