Lângă platforma Metadet, pășunatul rămâne interzis!

La sfat, despre pregătirea pășunatului

Duminică, 20 martie, Primăria Fălticeni organizează întâlniri cu proprietarii de animale din municipiu, în vederea pregătirii sezonului de pășunat. Întâlnirile vor avea loc, la ora 12.00, în incinta Școlii „Gheorghe Gafencu” din Șoldănești, iar de la ora 15 la Școala „Ion Creangă” din Oprișeni. Va fi făcut public conținutul HCL privind organizarea pășunatului, vor fi discutate aspecte legate de curățirea pășunilor, împrăștierea mușuroaielor, tăierea spinilor și fertilizarea cu îngrășământ, acțiuni care urmează a se desfășura cu sprijinul cetățenilor.
 

Primăria municipiului Fălticeni

Pentru o bună organizare a acestor activități, cetățenilor li se va propune alegerea unor comitete zonale de organizare a pășunatului. Anul trecut, pe cele 286 ha de teren cu destinație de pășune situate în zonele Șoldănești – Poligon, Șoldănești – Epurare, Tâmpești, Țarna Mare și Buciumeni, au pășunat 546 de vite și 214 oi. Singura pășune destinată oilor este cea din Buciumeni. Cetățenii vor trebui să organizeze paza înainte de începerea pășunatului, pentru a se evita situațiile din anii anteriori, când, înainte de începerea sezonului de pășunat, oile au intrat pe pășuni. Termenul limită pentru încheierea contractelor de pășunat este data de 15 aprilie. Din încasările taxelor pentru pășunat, 80% se vor folosi pentru întreținerea și îmbunătățirea celor 5 pășuni existente. Perioada de pășunat a fost stabilită între 1 mai – 31 octombrie, iar accesul animalelor bolnave pe pășune este interzis. Și în acest an rămâne în vigoare interdic-ția de pășunat pe suprafața de 3 ha aflată în vecinătatea fostelor bazine de pe platforma Metadet.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI